چهارشنبه ۲۶ شهریور ۰۴

خامه

خدماتي

خامه

۴۲ بازديد

مواد تشكيل دهنده خامه

مواد اصلي خامه شامل شير، كره، فرآورده‌هاي چرب‌شير، شيرخشك، پودرهاي خامه، دوغ كره، آب آشاميدني است.

آشنايي با انواع خامه

خامه داراي انواع مختلفي مي‌شود كه هر كدام كاربرد مختلفي دارند. انواع خامه عبارتند از:

 

خامه صبحانه: بافت خامه صبحانه به‌صورتي است كه در وعده صبحانه، ميان‌وعده و شام استفاده مي‌شود و داراي دو نوع سنتي و صنعتي است.

  • خامه سنتي : در اين روش، شير را دريك ظرف كم‌عمق ريخته و گرم مي‌كنند، بعد آن را به حال خود رها كرده و پس از 24تا36 ساعت خامه را از سطح شير برمي‌دارند.
  • خامه صنعتي : در اين روش، شير را در دستگاه سپراتور ريخته و به گردش درمي‌آورند. پس از آن خامه را از شيرجدا كرده و در نهايت عمل پاستوريزاسيون را روي آن انجام داده، بسته بندي و روانه بازار مي‌كنند.

با استفاده از عسل، شكلات، خرما، قهوه، توت‌فرنگي مي‌توان خامه صبحانه را طعم‌دار كرد.

خامه قنادي: خامه قنادي خوراكي بي‌نظير، خوش‌طعم، شيرين و لطيفي است كه محبوبيت كيك‌ها، شيريني‌ها، دسرها به دليل وجود آن است. خامه قنادي به روش صنعتي به‌دست مي‌آيد كه پس از پاستوريزاسيون، آن را هموژنيزه كرده و شكر به‌آن اضافه مي‌كنند.  انواع خامه قنادي عبارتند از:

  • خامه سبك : بيشتر در پذيرايي با قهوه و نوشيدني‌هايي مانند شكلات‌داغ، موكا و … مورد استفاده قرار مي‌گيرد. اين نوع شامل حدودا 20درصد چربي است.
  • خامه سنگين(غليظ) : بيشترين ميزان چربي شير را دارد و درصد چربي آن بين 36 تا 40 است.
  • خامه دوبل: از آن به‌عنوان خامه همه‌كاره هم تعبير مي‌شود و درصد چربي آن 50 درصد است.
  • خامه ويپنگ: غلظت آن كمي از خامه سنگين پايين‌تر و داراي 30 درصد چربي است.
  • شيرخامه(نصف نصف): همان مخلوط شيروخامه است( يعني نصف شير، نصف خامه). شيرخامه تركيبي از مقدار مساوي شير و خامه سبك است و 10 تا 12درصد چربي دارد.
  • خامه فريشه: اصل آن فرانسوي و شبيه به ماست چكيده است كه با باكتري‌هاي خاص طعم آن را تيز مي‌كنند.
  • خامه لخته شده: بسيار غليظ است و ازآن در تهيه انواع دسرها، بخصوص دسرهاي ميوه اي استفاده مي‌كنند و حدودا 55 تا 60 درصد چربي دارد.

خامه ترش: خامه ترش يك فرآورده لبني است كه از تخمير خامه معمولي توسط نوعي باكتري خاص توليد مي‌شود. اين فرآورده لبني بيشتر در پخت غذاهاي اروپايي و آمريكايي به عنوان چاشني مورد استفاده قرار مي‌گيرد.مي‌توان از آن در تهيه انواع پيش‌غذا، اردور و ميان وعده ها، انواع سوپ، سالاد، شيريني و دسر استفاده كرد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.