انواع پنيرپيتزا
پنيرپيتزا يكي از مهمترين فرآوردههاي لبني هستند كه انواع مختلفي دارد:
- پنيرموزارلا، معروفترين پنيرپيتزا
پنيرموزارلا از شيرگاوميش يا شيرگاو تهيه ميشود. اين پنير به خاطر چربي بالا درحين ذوب شدن، رطوبت خود را نگه داشته و خشك نميشود. پنيرموزارلا 18 تا 22 درصد چربي، 17درصد پروتئين و يكدرصد نمك دارد. پنيرموزارلا به صورت ورقهاي، رندهشده و قالبي در بازار موجود است. درهنگام خريد اين پنير به صورت قالبي يا ورقهاي دقت كنيد بافت پنير صاف و يكدست باشد و حفرههاي ريز درآن ديده نشود.
- پنير پارمزان، چاشني پيتزاي شما
پارمزان يك پنير خشك و سفت ايتاليايي است كه معمولا روي پيتزاهاي پختهشده تراشيده ميشود. پنيرپارمزان خشك طعم ملايمي دارد كه طرفداران بسيار زيادي در جهان دارد. اين نوع پنيررا ميتوانيد با هر نوع پيتزايي نوش جان كنيد، اما در دستورهاي اصلي از آن به طور خاص براي پيتزاهاي سيسيل، مارگاريتا يا هاوايي استفاده ميشود. پارمزان اين خاصيت را دارد كه طعم نهايي غذاي شما را برجستهتركند.
- پنير چدار، يك پنير محبوب براي خاص پسندان
پنير چدار به دليل طعم تند پنيرياش بسيار محبوب است و از آن در تركيب انواع پنيرپيتزا استفاده ميشود.
اين پنير به اندازه موزارلا خاصيت كشساني و ارتجاعي ندارد، و بايد به مقداركم ازآن در تركيب پنيرپيتزا استفاده كرد. به جز پيتزا، اسنكها، سوخاريها و ساندويچها بيشترين موارد استفاده پنير چدار هستند.
- پنير گودا، يك پنير هلندي محبوب
گودا يكي ديگر از انواع پنير پيتزا است كه بعد از موزارلا و چدار از آن نام برده ميشود. اين پنير هلندي به دليل داشتن طعم غني، منحصربهفرد و بافت يكدست بسيار شناختهشده است. گودا علاوه براينكه طعم لذيذ وخوشمزهاي به پيتزاهاي گوشت و مرغ ميدهد ميتواند به شكل سوخاري يا دودي شده هم مصرف شود. اگر از طعم موزارلا خسته شدهايد و به دنبال امتحان كردن طعمهاي جديد هستيد، ميتوانيد از پنيرگودا در پخت پيتزا استفاده كنيد.
- پنير پروولون
پروولون يك پنير نيمه سخت ايتاليايي است كه در دستور پخت انواع پيتزا با ديگر پنيرها مخلوط ميشود. بسته به مدت زمان ماندگاري اين پنير، طعم آن بسيار متفاوت است. اگر ميخواهيد پيتزايي با طعم شيرين و بافت خامهاي داشته باشيد، از پروولون تازهتر استفاده كنيد. و اگر دنبال طعم برجسته و بافت خشكتري هستيد پروولون قديميتر استفاده كنيد. هرچه مدت زمان بيشتري از توليد پروولون گذشته باشد بافت آن سفتتر و خشكتر ميشود. اين پنير را ميتوانيد مدت طولاني نگهداري كنيد.
به دليل محبوبيت و طعم دلپذير اين نوع پنيرميتوانيد از آن در هر نوع پيتزايي استفاده كنيد؛ اما استفاده از آن بر روي پيتزاي سبزيجات طعم خاصي ايجاد خواهد كرد. پيشنهاد ميكنيم حتما طعم پروولون را در اين نوع پيتزا امتحان كنيد.
- پنيرپيتزا پروسس
پنيرپيتزاي پروسس درمقايسه با پنيرپيتزاي موزارلا چربي كمتري دارد. اين پنير داراي 15درصد چربي، 18درصد پروتئين و يكدرصد نمك است كه اگر حاوي چربي گياهي باشد، پروتئين آن 17درصد خواهد بود.